A címkék alapvető funkciója, hogy információt hordoznak az adott termékről. Ma már azonban ennél fontosabb a szerepük, nemcsak az eligazodást segítik, de hozzájárulnak a márkaépítéshez is, illetve elősegítik a brand beazonosítását. A színes címkenyomtató szerepe tehát felértékelődött, különösen a kisebb manufaktúrák, kézműves boltok, logisztikai cégek esetében.

Miért jó, ha rendelkezésre áll egy színes címkenyomtató?

Korábban a gyártók, kistermelők, logisztikai cégek a színes öntapadós matricák, etikett címkék nyomtatását a nyomdában oldották meg. A színes címkék paramétereit, a mennyiséget és a designt a megbízó cég elküldte a nyomdának, aki a megbeszélt határidőre leszállította a megrendelést. A folyamat a megbízói oldalról egyszerű volt, azonban egyáltalán nem költséghatékony. Ennek oka, hogy a méretgazdaságosság jegyében bizonyos mennyiséget rendelni kellett, erre azonban nem mindig volt szükség, így a címkék egy része ment a selejtbe. Ugyanígy jártak azok a színes címkék is, amelyeket szépen legyártottak adott tartalommal, idő közben azonban változás történt, így újakat kellett nyomtatni. 

A színes címkenyomtató használatával azonban nincs szükség a címkék előre gyártására, mindig csak annyit kell kinyomtatni, amennyit felhasználunk. Így biztosak lehetünk abban, hogy a matricák tartalma friss és aktuális, arról nem is beszélve, hogy marketing szempontból megannyi előnnyel jár ez a rugalmasság.

Nézzük, az EPSON legjobb színes címkenyomtatóit!

A 4 legjobb színes címkenyomtató, amit az EPSON kínál

EPSON ColorWorks C6500AE színes címkenyomtató

Beépített automata vágóval rendelkezik az EPSON ColorWorks C6500AE színes címkenyomtató, amivel egyedi, rugalmas, különböző méretű címkéket lehet nyomtatni. A digitális, négyszínes nyomtató ideális választás olyan cégek számára, ahol sok árucikket kezelnek, az igény szerinti nyomtatással ez sokkal gördülékenyebb.

A nyomtató 25,4 mm – 215,9 mm közötti címkeszélességekkel tud dolgozni és alkalmas elsődleges és másodlagos címkézésre is. Költségtakarékos, hiszen nem kell a címkéket előre kinyomtatni, illetve kényelmes is, mivel távolról is beállítható, felügyelhető és karbantartható.

Ez a modell kifejezetten jó választás az informatika termén kevésbé jártas felhasználók számára, mivel roppant könnyen kezelhető, felhasználóbarát, a tekercseket pedig jobb és bal oldalról is lehet cserélni.

EPSON ColorWorks C3500 színes címkenyomtató

Az EPSON ColorWorks C3500 segítségével kiváló minőségű címkéket lehet nyomtatni elképesztő gyorsasággal. A házon belüli nyomtatás elengedhetetlen motorja, ami 103 mm/s-os sebesség mellett ontja magából a címkéket, árcédulákat. Pigment alapú tintával dolgozik, így nemcsak az igény szerinti nyomtatás miatt lehet lefaragni a költségből, hanem a tintahasználatnak köszönhetően is. Szinte bármilyen nyomathordozóra képes nyomtatni. A teljesítmény kiugró, ennek ellenére az üzemelése halk.

A készülék LCD kijelzője pontos jelentést ad a tinta mennyiség állásáról és a nyomtató állapotáról, a tintapatronokat pedig színenként is lehet cserélni. Segíti a vállalatot abban, hogy megfeleljen a GHS nemzetközi vegyi címkézési irányelveknek, köszönhetően annak, hogy a címkék előre elkészített sablonok nélkül is azonnal nyomtathatók.

EPSON ColorWorks C6000AE színes címkenyomtató

Az előzőekben bemutatott C6500 AE a C6000 rokona. A C6000 AE esetében is rugalmas a papírkezelés, 25,4 mm - 112 mm közötti címkemérettel bánik el. Kiválóan alkalmazható olyan termékekhez mint például az élelmiszerek, italok, de a logisztikában is megállja a helyét. Bármit képes kinyomtatni, legyen szó egy pici üvegcse címkéjéről vagy egy hordóra ragasztott matricáról. Az innovatív, mozgatható érzékelőnek köszönhetően bármilyen alakzatra nyomtat a készülék.

Kis helyen is elfér, ráadásul az összes művelet elvégezhető a készülék elülső oldalán. Könnyen integrálható, van hozzá SAP-támogatás, ESC-címke, illetve Linux és Mac meghajtóprogramok.

EPSON ColorWorks C7500G színes címkenyomtató

Ez egy igen megbízható és költséghatékony ipari nyomtató, ami remek megoldás a kis sorozatú színes címkenyomtatás terén. Segítségével megvalósítható az igény szerinti nyomtatás, aminek köszönhetően növelhető a hatékonyság. Kis karbantartási igényű készülék, ami 300 mm/mp sebességgel dolgozik.

Az EPSON modern címkenyomtatói tökéletesen illeszkednek egy modern irodába. A készülékek egyszerűen számítógépről, okostelefonról is üzemeltethetők, így roppan kényelmes a használatuk. Energiatakarékosak, mivel a PrecisionCore technológiára épülnek, vagyis a tinta kijuttatásához nem használnak hőt, így lényegesen kevesebb energiát fogyasztanak és 3 év garancia van minden modellre.

A Gazdaságos Nyomtatónál hisszük, hogy a legjobb ügyfél az elégedett ügyfél, ezért igyekszünk minden igényt maximálisan kiszolgálni. Éppen ezért, nálunk nemcsak a nyomtatók vásárlása lehetséges, hanem a nyomtató bérlés is, így bárki élesben kipróbálhatja és használhatja a készülékeket.

Ismerd meg a Gazdaságos Nyomtatót!