A nyomtató az irodai eszközök közül az egyik legfontosabb. Bár a digitalizáció jelentősége megnövekedett, a papír alapú munka teljes mértékig sosem fog kikopni a mindennapokból. Amíg pedig ez így van, addig szükség lesz nyomtatóra az irodában. Kétféle módja van annak, hogy valaki nyomtatóhoz jusson: az egyik a vásárlás, a másik pedig a nyomtató bérlés. Miért éri meg a nyomtató kölcsönzés és milyen készülékeket ajánl a Fókusz Computer? Erről szól ez a blogposzt!

Magyarországon a tulajdonlást egyfajta rózsaszín köd lengi körül. Nem elég, ha bérlünk egy lakást, azt meg is kell venni, hiába nem használjuk rendszeresen az autót, akkor is vásárolni kell egyet a kölcsönzés helyett. Ez a rossz beidegződés idővel változni fog, hiszen a globális trendek is ebbe az irányba mutatnak. Gondoljunk csak bele: a világ legnagyobb ingatlankiadással foglalkozó cége, az Airbnb egyetlen kiadandó ingatlannal sem rendelkezik. De vehetjük példának a taxizás reformerét az Ubert is, amely esetében az anyacég szintén nem tulajdonolja a fuvart biztosító autókat. A kiszervezésnek, bérlésnek tehát egyre inkább van létjogosultsága. Nincs ez másként az irodai eszközök esetében sem.

A nyomtató vásárlás komoly alternatívája lett a nyomtató bérlés, ami sok esetben kifizetődőbb.

Nyomtató bérlés: egyszerű és nagyszerű

A nyomtató bérlés során a számítástechnikai cég a megrendelő rendelkezésére bocsát egy készüléket a meghatározott feltételekkel. Ezeket a kondíciókat egy szerződésben rögzítik, ami tartalmazza az időtáv hosszát és a szolgáltatás részleteit.

A legtöbb esetben ugyanis a nyomtató bérlés nem áll meg ott, hogy a készülék bekerül az irodában. Az informatikai szolgáltató jellemzően gondoskodik a kellékanyag biztosításáról, a karbantartás elvégzéséről, az üzemeltetés feladatairól. Így a berlő csak a nyomtató előnyeit élvezheti, mással nem kell törődnie.

A nyomtató bérlés ára igen változó, attól függ, hogy milyen komplex készülékről van szó. A bérlési költségek jellemzően havi néhány tízezer forintra rúgnak. Ezért az árért a bérlő használhatja a készüléket és probléma, meghibásodás, karbantartás esetén a szolgáltató rendelkezésre áll. E tekintetben jelentős pénzügyi előny realizálható, mivel nem kell a javítás plusz anyagi terhével számolni.

Milyen esetekben érdemes inkább bérelni?

Összegyűjtöttünk három erős érvet, hogy milyen esetekben éri meg a nyomtató bérlés mellett dönteni a vásárlás helyett!

Ha a bérlő teljes körű üzemeltetést szeretne

Ahogy írtuk, a bérlés nem merül ki abban, hogy az informatikai cég kiszállítja a készüléket. Járnak hozzá bizonyos szolgáltatások, amik a vásárláskor nem minden esetben. Ilyen például a teljes körű üzemeltetés, ami kiterjed a kellékanyagok biztosítására, így a bérlőnek nem kell azzal foglalkozni, hogy honnan és mikor szerezze be a festéket, a papírt. A szolgáltatás része, hogy hiba esetén a készüléket biztosító cég gondoskodik a javításról és cserekészüléket is biztosít, így elkerülhető, hogy a munka akadozzon a nyomtató hiánya miatt.

Ha nem akar jelentős egyszeri beruházási költséget fizetni

Minél profibb egy nyomtató annál magasabb vásárlási árral lehet kalkulálni. A magas összeget bizony nem minden cég engedheti meg magának, mivel az egy összegben kifizetés jelentős anyagi terhet jelent. A bérlésnél ezzel nem kell számolni, nincsen amortizáció sem, a bérleti díjat pedig egy összegben le lehet írni.

Ha nem akar kompromisszumot kötni

A bérlésnek köszönhetően bármilyen vállalat hozzájuthat ahhoz a készülékhez, amire szüksége van a zavartalan működéshez. Nem kell kompromisszumot kötni és a kisebb tudású, kapacitású nyomtatót választani csak azért mert az olcsóbb! A Fókusz Computernél a bérlés első lépéseként a tapasztalt kollégák néhány, a használati szokásokat felmérő kérdés segítségével meg tudják határozni, hogy az igények alapján melyik nyomtató a legmegfelelőbb.

Nyomtató bérlés a Fókusz Computernél

A Fókusz Computer megbízható, profi készülékeket kínál bérlésre. Ezek között vannak egyszerűbb, multifunkcionális és komplexebb tudással rendelkező készülékek is. Kattints, és nézd meg, milyen bérelhető nyomtatókat kínálunk!