A nyomtató vásárlás nagy fejtörést okozhat azok számára, akik megnyerik ezt a nemes feladatot. A választék hatalmas, az árak széles skálán mozognak, így ember legyen a talpán, aki szakmai ismeretek és tapasztalat nélkül képes megtalálni a legjobb megoldást. Ebben a blogbejegyzésben adunk néhány ötletet, amit érdemes végiggondolni, hogy gyors és egyszerű legyen a nyomtató vásárlás!

Milyen a modern nyomtató?

A modern irodai környezet megköveteli a korszerű technológiát. Mit is jelent ez a nyomtatókra vonatkoztatva? Egy XXI. századi készülék legfőbb jellemzője, hogy része az irodai rendszernek. Míg korábban USB-kel és kábelekkel kellett közelharcot vívni azért, hogy nyomtathasson az ember, ma már mindez Wi-Fi-n vagy LAN kábelen keresztül is megtörténhet, egy kattintással, akár e-mailből, de mobil eszközről is.

A modern nyomtatókkal szemben alapelvárás, hogy a lehetőségekhez mérten környezetkímélők legyenek, támogassák az energiahasználat csökkentését és mindemellett gyors munkát végezzenek. A korunk eszköze a gazdaságos nyomtató, ami soha nem látott nyomtatási költséggel üzemeltethető, kevés karbantartást igényel és úgy általában, nem sokat kell vele bajlódni, csak megbízhatóan teszi a dolgát.

Mi alapján válassz nyomtatót?

A választás során a legfontosabb, hogy az irodában milyen használatnak lesz kitéve. Ennek végig gondolása segít abban, hogy megtudd, milyen modell elégíti ki leginkább a céges igényeket. Jöjjenek a nyomtató vásárlás szempontjai!

Mire használják az irodában?

Hányan nyomtatnak majd rajta? Miket? Milyen formátumban? Színeset is? Lényeges, hogy a vendégek is könnyedén tudjanak nyomatni? Milyen elvárások vannak a nyomat minőségével kapcsolatban? Hány oldalt nyomtatnak majd a nyomtatón?

Milyen extra funkciók kellenek?

Manapság a nyomtatókat számos extrával felszerelik, amik még hatékonyabbá teszik a munkát, ilyen például az e-mailbe vagy felhőbe szkennelés, a különböző okmányok digitalizálása. Érdemes végiggondolni, hogy ezek közül mi az, ami tényleg lényeges! Nem árt meghatározni azt sem, hogy mekkora hely van a készülék számára, és sok fejfájást megspórolhatunk azzal is, ha egy egyszerűen kezelhető modellt választunk.

Mennyire gazdaságos a nyomtatás?

A nyomtatók ára általában annak függvényében változik, hogy a gyártó a hasznot kellékanyag vagy pedig a készülék árába építi be. Bár utóbbi a kezdetekben magasabb kiadást jelent, összességében azonban a nyomtatási költség alacsonyabbra jön ki, mint egy filléres patronos nyomtató esetén, amelyhez a kellékanyag ára akár a készülék árát is elérheti.

A hagyományos patronos tintasugaras nyomtatók és a lézernyomtatók között a legnagyobb különbséget (természetesen a technológia mellett) az ár jelentette. Utóbbi ugyanis alacsonyabb költségeken tudott nyomtatni, jóllehet előbbi szebb nyomatokat adott. Az EPSON által forgalmazott új generációs tintasugaras nyomtatók azonban fenekestül felforgatták a piacot, a lézernél alacsonyabb áron képesek hozni a tintasugaras minőséget. Ezt a technológiának köszönhetik, illetve annak, hogy a kellékanyagokat gazdaságos kiszerelésben kínálják a készülékek mellé. Ha már a spórolásnál tartunk, lényeges kiemelni, hogy ezek a nyomtatók a piezokristályos technológiának hála, a festék kijuttatásához nem használnak fel hőt, így az üzemeltetésükhöz 95%-kal kevesebb energia kell.

Nyomtató vásárlás az irodába

Az irodai és az otthon nyomtatás között hatalmas a különbség. Eleve, otthon egy-két ember használ közösen egy gépet, egy irodába jó eséllyel sokkal többen. Más teljesítményt kell hoznia, más minőségben. Mivel a nyomtatás mennyisége is magasabb, a költséghatékonyság még inkább fontos, ahogy a gyorsaság is, hiszen így tud pörögni a munka.

Az irodai nyomtatók általában nagyobb kapacitásúak és hatékonyabban tudnak nyomtatni, mint a szokásos otthoni kategória. A gazdaságosan üzemeltethető irodai nyomtatók között van lézernyomtató, üzleti tintasugaras nyomtató (PrecisionCore) és külsőtartályos tintasugaras nyomtató is.

A Gazdaságos Nyomtató az új generációs tintasugaras nyomtatók elkötelezett híve. Kínálatunkban megtalálhatók ezek az új EPSON masinák, de foglalkozunk megbízható és gazdaságosan üzemeltethető klasszikus megoldásokkal is, például Brother nyomtatókkal. Termékeink között van például blokknyomtató is, vannak hordozható nyomtatók, van amit a fotónyomtatás során lehet használni.Bizonytalan vagy, melyik nyomtató illik leginkább az irodába? Töltsd ki a nyomtatási szokásokat felmérő kérdőívünket és kollégáink ez alapján tanácsokkal halmoznak majd el!