A nyomtató kiválasztása során érdemes végiggondolni, hogy mekkora formátumú anyagokat akarunk kinyomtatni a jövőben. Ha megvan rá az esély, hogy A4-esnél nagyobbakat is, akkor olyan nyomtatót kell választani, ami megbirkózik ezzel a feladattal. A nagyformátumú nyomtatás egy speciálisabb terület, az azonban bárhol előfordulhat, még otthon is, hogy A3-as papír méretű dokumentum kinyomtatására van szükség. Bejegyzésünkben az A3 nyomtatók témáját járjuk körül és bemutatunk 3 kiváló készüléket, ami jó választás lehet A3 nyomtatás esetén!

Mekkora méretben nyomtat az A3 nyomtató?

Az A3 nyomtatás igen népszerű nemcsak itthon, de az egész világban is. Egy univerzális formátum, amelyre bárhol és bármikor szükség lehet. Az „A” típusú méretcsaládba tartozik, és a standard A4-es papírméretnél egyel nagyobb, vagyis a mérete megegyezik két egymás mellé helyezett A4-es lap méreteivel. A nagyobb formátumtól közelítve pedig úgy határozhatnánk meg, hogy fele akkora, mint az A2.

Az A3 lap mérete egynyolcad négyzetméter, vagyis 42 cm x 29,7 cm. Ha pixelben szeretnénk kifejezni az A3 méretét, akkor az a következőképpen alakul: 120 dpi-ben az A3 mérete 1984 x 1403 px, nagy felbontású kijelző esetén, 300 dpi-ben pedig 4961 x 3508 px.

Milyen nyomatok készülnek egy A3 nyomtató segítségével?

Ahogy mondtuk tehát, az A3 akkora, mint két A4-es lap egymás mellett. Ez igen sokoldalúan felhasználható méret. A legtöbb esetben újságok, prospektusok, plakátok, prezentációk, hirdetések készülnek ebben a méretben. Előnye, hogy nem olyan nagy, mint például egy A2 méret, sokkal könnyebb kezelni, rögzíteni stb., de mégis elég hely van rajta a grafikai elemeknek, a dizájnnak és kellően feltűnő, jól olvasható, látható.

EPSON nyomtatók, amelyek alkalmasak arra, hogy az A3 nyomtatás feladatát elvégezzék

Lézernyomtató és tintasugaras nyomtató, sőt akár egy többfunkciós nyomtató is képes lehet arra, hogy nyomtasson ebben a méretben. Ez ugyanis nem annyira a technológia, sokkal inkább a méretezés függvénye.

Epson WorkForce Pro WF-C8610DWF

Ez a nyomtatótípus egy igazi ezerkarú mindenes, ami tökéletesen kiszolgál egy kisebb vagy egy közepes méretű munkacsoportot. Rendkívül megbízható multifunkciós készülék, ami csökkenti a villanyszámlát és a környezeti terhelést. Az A3-as nyomtatásnak köszönhetően játszi könnyedséggel lehet papírra varázsolni a szóróanyagokat, brosúravázlatokat, Excel táblákat, kivitelezési terveket, kézikönyveket, plakátokat. Mindemellett automatikus kétoldalas nyomtatás, szupergyorsaság (az első oldal 5,5 mp alatt készül el) jellemzi, csatlakozik a hálózathoz és akár 5800 fekete-fehér és 4600 színes oldalt ki lehet nyomtatni egyetlen kellékanyagcseréve.

Epson WorkForce Pro WF-C879RDWF

Ultramegbízható többfunkciós készülék a WorkForce Pro WF-C879RDWF, ami tartalmazza a forradalmian új RIPS (Replaceable Ink Pack System) technológiát, vagyis cserélhető tintacsomagos rendszerrel működik. Ennek köszönhetően minimális beavatkozásra van szükség az üzemelés alatt, emellett pedig alacsonyabb a hulladéktermelés és az energiafogyasztás is. Nagy tintakapacitással rendelkezik, fekete-fehérben kellékanyagcsere nélkül akár 86.000 oldalt is ki lehet nyomtatni a készülékkel, színesben pedig 50.000 oldalt. A továbbfejlesztett automata lapadagolónak (ADF) köszönhetően soha nem látott hatékonyságot lehet elérni a munka során. Az Epson Remote Services (ERS) elérhető ehhez a készülékhez, ami egy olyan felhőalapú rendszer, ami lehetővé teszi az eszközfigyelést és a készülékek felügyeletét.

Epson WorkForce Enterprise WF-C21000 D4TW

Kimagasló teljesítményt nyújt az C21000 D4TW nyomtató, aminek segítségével 100.000 fekete-fehér és 50.000 színes oldalt lehet kinyomtatni anélkül, hogy a tintatartályokat cserélni kellene. Az első oldalt 4,9 másodperc alatt nyomja ki, ezt követően pedig akár 100 lap/perces sebességre is képes. Olyan hatékony finisher módokat tartalmaz, mint a füzetkészítés és a lyukasztás, ami a sokoldalas dokumentumok esetén igen hasznos lehet. A termelékenységet tovább növeli, hogy magas, akár 5350 lapos papírkapacitással rendelkezik. Hőmentes technológiával üzemel, ennek köszönhetően az energiafogyasztása jóval alacsonyabb, mint más készülékeknek.

Ha az A3-nál nagyobb méretre van szükség – A nagyformátumú nyomtatók

Ha A3-nál nagyobb méretre van szükség, akkor érdemes nagyformátumú készüléket választani. Ezekkel a LFP nyomtatókkal akár A0-ás méretben is kiváló minőségben lehet nyomatokat készíteni. Tervezőirodák, grafikai stúdiók számára elengedhetetlen kellék, ami a hatékony munkavégzést segíti elő.

Az A3 nyomtatás igen sok esetben lehet nélkülözhetetlen. A modern nyomtatók jó része már gond nélkül készít nyomatokat ebben a méretben is, így a választék bőséges. Nézd meg, hogy milyen készülékeket kínál a Gazdaságos Nyomtató!