Milyen a legjobb nyomtató otthonra? Olyan, amilyenre éppen szükség van! Egy háztartásban ugyanis a legkülönfélébb nyomtatási feladatoknak kell megfelelni. Lehet, hogy a tavaszi dekoráció elemeit kell kinyomtatni, előfordulhat, hogy egy számlát, szerződést, de az is megeshet, hogy egy díszes órarendet. Ez a változatosság megköveteli, hogy az otthoni nyomtató egy kaméleon legyen, ami ezernyi arcával szolgálja a család tagjait. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogy melyik az 5 legjobb nyomtató otthonra.

Néhány tipp a választáshoz

Nincs könnyű helyzetben az, aki nyomtatóvásárlásra adja a fejét! A választék hatalmas, az ember pedig már-már beleszédül a végeláthatatlan előnyökben, amelyek jó részéről később kiderül, hogy azt a bizonyos csillagos részt is el kellett volna olvasni. Ahhoz, hogy valóban jó nyomtatót válasszunk, nem árt tisztában lenni néhány dologgal és végig gondolni az alapokat. Adunk néhány tippet, hogy ne bánd meg a választásodat!

A felhasználás

Az első és legfontosabb annak meghatározása, hogy mire is használjuk majd a gépet. Színeset nyomtatunk vagy fekete-fehéret? Naponta szükség lesz rá vagy havonta egyszer? Legtöbbször A4-es nyomatok készülnek, esetleg célunk az otthoni fotónyomtatás? Ezeket a kérdéseket érdemes átgondolni!

Extrák

A modern nyomtatókban extra funkciók is megtalálhatók, amik sokat könnyíthetnek a mindennapokon. Ilyen speciális megoldás például a távoli nyomtatás, ami annyit jelent, hogy a nappaliban a kanapén ülve is küldhetünk nyomtatási parancsot az irodában lévő nyomtatónak.

A nyomtató mérete

A nyomtatók különböző kivitelben érhetők el, vannak olyanok, amik kis helyet foglalnak, ennek ellenére több funkciót is képesek betölteni, ilyen például fénymásolás és szkennelés, de vannak olyanok is, amik ugyan csak nyomtatnak, megjelenésük (és teljesítményük is) azonban robosztusabb. Fel kell mérni, hogy mekkora hely van a nyomtatónak, mi az, ami kényelmesen elfér.

Az ár

Igen csalóka az lakossági felhasználású nyomtatók esetén. Könnyen eshet az ember abba a hibába, hogy megveszi a legalacsonyabb árú készüléket, mondván, hogy úgyis csak otthonra kell. Aztán a kellékanyag kifogy, a pótlása pedig közel annyiba kerül, mint maga a nyomtató volt. Érdemes tehát kicsit többet költeni a vásárláskor, így összességében a nyomtatási költség sokkal alacsonyabb lehet, a kedvező kellékanyagáraknak köszönhetően.

5 kiváló nyomtató otthonra

A következőkben 5 nyomtatót mutatunk be, amelyek tökéletesek otthoni használatra és beváltják a hozzájuk fűzött reményeket!

Epson EcoTank L3250

Az L3250 egy tintapatron nélküli többfunkciós nyomtató, amivel a nyomtatási költségek 90%-át meg lehet spórolni. A nyomtató otthonra jó választás, mivel a készülékben integrált tintatartályok kaptak helyet, amikhez nagy kapacitású tintapalackok is járnak. Ezekkel 8100 fekete-fehér és 6500 színes oldalt lehet kinyomtatni.

Epson EcoTank L4260

Az EcoTank L4260 egy színes, multifunkciós, tintasugaras nyomtató, aminek segítségével lehetséges a kétoldalas nyomtatás is, ezzel a nyomtatás hatékonyságát jelentősen lehet növelni. Nincs benne tintapatron, tartályok vannak, amikkel az utántöltés egyszerűen, cseppmentesen megoldható. Az LCD kijelző segíti a navigálás, a nagy kiszerelésű kellékanyagoknak és a nagy kapacitású tartályoknak köszönhetően pedig 14000 fekete-fehér és 5200 színes oldalt lehet egy töltéssel kinyomtatni.

Epson EcoTank L6570

Az L6570 szintén egy multifunkciós gép, akárcsak az L4260. Jellemzője, hogy ultragyorsan (nyomtatási sebesség: 25 oldal/perc) képes nyomtatni és szkennelni, ennek érdekében két 250 lapos elülső tálcával és egy 50 lapos hátsó tálcával látták el. A készülék mindent megcsinál automatikusan kétoldalasan (szkennel, másol, nyomtat), ami még hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé. Ehhez jön még a Wi-Fi kapcsolat, a Wi-Fi Direct és az Ethernet csatlakozási lehetőség. A nyomtatót egyébként nemcsak megvásárolni lehet a Gazdaságos Nyomtató weboldalán, hanem bérelni is!

Brother 1222

Az 1222 modell az a bizonyos „a kis fekete, ami minden háztartásba kell”. Professzionális nyomtatást kínál, a nyomtatási költségek azonban alacsonyak. Ez a lézernyomtató vezeték nélküli, megjelenése pedig igen kompakt. Könnyen kezelhető és roppant megbízható társ lehet otthon. Súlya kicsit több mint, 4,5 kg, így könnyen mozdítható, ha arra van igény.

Brother 1622

Az előző Brother nyomtatóhoz hasonlóan, az 1622 is egy lézernyomtató, amit nagyon gazdaságosan lehet üzemeltetni. Az 1622-es modell kiváló nyomtató otthonra, mivel egy megbízható, multifunkciós eszköz, ami kis helyet foglal és kábel nélkül is üzemel. Mind otthoni környezetben, mind pedig irodai felhasználás esetén megállja a helyét, a szép nyomatoknak és az egyszerű használatnak köszönhetően hamar igazi kedvenccé válhat.

A legjobb nyomtató kiválasztása otthonra nem egyszerű. Mindenki olyan készülékre vágyik, ami megbízható, nincs vele sok gond, a nyomtatási költség pedig alacsony. A Gazdaságos Nyomtatónál tudjuk, hogy mennyire fontos, hogy minőségi és gazdaságos eszközökkel vegyük körbe magunkat, ezért kínálatunkat úgy válogattuk össze, hogy ár-érték arányban a legjobbak kerültek bele! Nézz szét a webshopunkban!