Ismerős az a mondás, hogy „Olcsón, jól, gyorsan tudunk dolgozni, Ön ezek közül 2-t választhat!”? Mióta az irodánkban az Epson WorkForce Pro WF-M5799DWF multifunkciós nyomtatót használjuk, az az érzésem, hogy itt mind a 3 feltétel egyszerre teljesül kompromisszumok nélkül.

Olcsón:

Mikor olcsó üzemeltetésről esik szó, a lapköltség kommunikálása az esetek túlnyomó részében nem sok információt hordoz. Gyakran a felhasználók a tinta vagy toner árával azonosítják azt, hogy valami gazdaságos vagy sem. Pedig azt könnyen beláthatjuk, hogy a kellékanyag árának pénztárcára gyakorolt hatása nem egyenes arányú az egy lapra jutó nyomtatási költséggel.

Az irodánkban használt nyomtató a nagy kapacitású patronnal Bruttó 2 Ft-os lapköltséggel nyomtat. Készítettem egy összehasonlító táblázatot egy hasonló kategóriás lézernyomtató nyomatköltségével a viszonyítás kedvéért. Íme:

Mint látható az általunk használt Epson nyomtató lapköltsége 2 Ft (a 40.000 oldalas kellékanyaggal) és 3,18 Ft (a 10.000 oldalas kellékanyaggal használva). Ehhez képest a hasonló kategóriás és sokak által kedvelt HP lézernyomtató eredeti kellékanyaggal ötször, míg utángyártott kellékanyaggal kétszer annyiért nyomtat. A partnereink az üzleti célra használt nyomtatókkal átlagosan 1.000 oldalt nyomtatnak havonta. Emellett a nem kiugró felhasználás mellett a megtakarítás 24.000 / 96.000 Ft lenne az Epsonnal, annak függvényében, hogy a HP-nál vállalja-e a felhasználó az utángyártott kellékanyagból eredő rizikót. (garanciavesztés, meghibásodás, kompatibilitási problémák stb.) Azt gondolom, hogy az olcsón üzemeltethető kritériumnak modellünk megfelelt.