A hatékony munka két fő alappillére a megfelelő irodai környezet és a jól működő eszközök használata. A Fókusz Computer utóbbiban élen járt, most pedig, hogy a Fellowes Hungray-val partnerséget kötöttünk a megfelelő irodai környezethez is hozzá tudunk járulni: magas minőségű légtisztítókat biztosítunk ügyfeleink számára kedvező áron. De miért fontos a légtisztítás és miért is jó egy légtisztító készülék a háznál? És milyen Fellowes légtisztító berendezések léteznek? Erről szól ez a blogposztunk!

A munkahelyi egészségvédelem kérdésének előtérbe helyezése mind a cégek, mind pedig a dolgozók érdeke. A nem megfelelő körülmények megbetegíthetik a munkatársakat, akik hosszabb-rövidebb időre kiesnek a munkából. Arról nem is beszélve, hogy az ergonómia alapvetően befolyásolja az emberek munkahelyről alkotott véleményét, vagyis munkaerőmegtartó szerepe is lehet.

Az egészséges irodai környezet kialakítása tehát valójában egy befektetés, aminek segítségével hosszú távon a hiányzások, kiesések, munkaerőpótlások költségeit lehet megtakarítani. Megfelelő irodai kialakítás és berendezések mellett növelhető a munka hatékonysága: minden bizonnyal senkit nem lep meg, hogy egy egészséges munkatárs jobban tud koncentrálni, nagyobb a teherbírása, mint annak, aki kisebb-nagyobb egészségi problémákkal küzd.

Az egészséges iroda egy átfogó fogalom, amibe beletartozik a megfelelő bútorzat, hőmérséklet, a fényforrások, a zajszint, a szellőzési lehetőségek, a terek kialakítása és nem utolsó sorban a légtisztítás is.

Valami van a levegőben...

A szennyezett levegő szókapcsolatot a legtöbb esetben a kültéri levegő kontextusában halljuk. Azzal már mindenki tisztában van, hogy az utcára lépve, különösen télen, a fűtési szezonban, a levegő, amit beszívunk szennyezett. A közlekedésből, ipari tevékenységből, fűtésből származó káros anyagok bejutnak a levegőbe, amit aztán belélegzünk.

Meglepő tény, hogy beltéren a levegő akár ötször annyi szennyeződést tartalmazhat, mint kültéren. Nézzük, mik a levegőben található szennyeződések a közös helyiségek esetében?

Szálló por: a por a helyiségek velejárója. Még a rendszeres takarítás sem óv meg teljes mértékben a szálló portól. Ennek oka, hogy a felszínen megtapadót le tudjuk törölni, ezt azonban ilyen módon nem lehet összegyűjteni.

Allergének: a különféle allergének, mint a por, a pollen vagy éppen a penész szintúgy a levegőben tanyáznak. Ezek egy része a szellőztetés útján kerül a beltéri levegőbe, ezt azonban nem lehet elkerülni, hiszen a friss oxigén a levegő frissítése szempontjából nem mellőzhető. A megfelelő légtisztító készülék használatával azonban ezeket ki lehet szűrni.

VOC: az illékony szervesanyagok kipárolgása minden helyiségben problémát okoz, a gyerekszobától kezdve egészen az irodáig. Utóbbiban sokkal inkább! A bútorok, az irodai eszközök, a tinták, tonerek, irodai vegyszerek mind felelősek a levegő tisztaságának elrontásáért.

Vírusok: végül, de nem utolsósorban szót kell ejteni arról is, hogy egy irodai levegőben bizony a vírusok is jelentős problémának számítanak. Mivel a munkavállalók jó része enyhe betegség esetén nem marad otthon, mert nem szeretne kiesni a munkájából, ezért azt a vírust, amit behurcol magával az irodába, megosztja a kollégáival is a használati tárgyakon, a levegőn keresztül.

Állatok: a kisállatszagok és a szőr sok ember számára okoznak kellemetlen pillanatokat, ezek ugyanis a légszennyezéshez hozzájárulnak.

A megoldás: légtisztító készülék

A beltéri levegőben jelenlévő szennyeződések eltávolítására a légtisztító készülék jelenti a megoldást, ez ugyanis képes a 0,3 mikronnál kisebb szennyeződések 99,97%-át kiszűrni. A légtisztítás a következő technológiák segítségével valósul meg:

  • Carbon szűrő: a legtisztítás rendszer első védelmi vonala, ezen keresztül halad át készülék által beszívott levegő először.
  • Sanitized technológia: a technológia megakadályozza, hogy a levegőből beszívott atkák, baktériumok tovább fejlődjenek és hogy újra a levegőbe kerüljenek.
  • True HEPA szűrő: ez egy nagy hatékonyságú részecskeszűrő, ami egészen kisméretű részecskék befogására is képes.
  • PlasmaTRUE technológia: semlegesíti a levegőben lévő vírusokat és baktériumokat.

A felsorolt négyes szűrőrendszer a Fellowes légtisztító berendezésekben megtalálható. A következőkben bemutatjuk, hogy milyen típusú légtisztítókat kínál a Fellowes!

A Fellowes légtisztító berendezések

AeraMax Professional légtisztító készülék

Ezek a berendezéseket olyan közösségi helyeken célszerű alkalmazni, amelyek szennyezettsége magasabb. Többféle változata létezik, vannak olyanok, amelyek kisebb és vannak, amik nagyobb légtér megtisztítására is alkalmasak.

AeraMax SE és SV

Az AeraMax SV és SE kifejezetten nagyobb terek esetén ajánlott, előbbi 130 négyzetméterig, utóbbi 80 négyzetméterig. Mindkét típus óránként 5 légcserét hajt végre.

Személyi légtisztító készülék

A személyi légtisztítók, ahogy a név is utal rá, leginkább az otthoni használt során tehetnek jó szolgálatot!

A Fókusz Computer a hatékony munka elkötelezett híve. Cégünk biztosítja ehhez az irodai berendezéseket, a Fellowes pedig gondoskodik az ergonomikus környezetről, a tiszta levegőről.

Kattints, és nézz körül weboldalunkon! Ismerd meg, milyen megoldásokat kínálunk meglévő és leendő ügyfeleink számára, sőt! Keress minket INGYENES tanácsadásért, hogy gazdaságos és egészséges és hatékonyságnővelő irodai környezetet biztosíts kollégáidnak.